”En oängslig roman med allvar och stillsamhet i berättandet. En bok som inte gör sig märkvärdig, men som betonar människovardagens märkvärdighet.” Alva Dahl, SvD

”Det är imponerande att Irma Schultz lyckas framställa dessa hän­delser utan att göra dem spektaku­lära. (…) ”Härd” övertygar genom sin diskreta stil.” Mikaela Blomqvist, GP

”Härd berör sin läsare från första sidan med sitt vackra, i vissa stunder poetiska, språk och med Schultz förmåga att skapa en fängslande historia om hur minnen kan förlama en människa.” Lina Bäckström, BTJ-häftet nr 18, 2023.

 

”Här har vi en bok som berörde mig från första till sista sidan. Allt är laddat med en skörhet och under hela läsningen hade jag en obehaglig känsla i magen, som att barnets skuld och skam hamnat där…. Sen måste jag bara inflika, att detta är författarens debutroman?! Vad ska isåfall komma härnäst? – när detta var SÅ bra!” min.bokvarld, Instagram.

 

”En mångbottnad och djuplodande berättelse där livet och alla dess lager passerar. Vardagen som bultar och tiden som präglar. Dåtid som möter nutid. Det är vackert, inkännande och pyr långsamt mellan raderna….Författaren skriver helgjutet, tonsäkert och insiktsfullt. Pennan är melodiskt skicklig, tematiskt säker och stilistiskt elegant… Kort sagt en imponerande romandebut!” carolinesbokhylla, Instagram.